Slachtoffer seksueel misbruik schenkt ton aan kinderhuis

Print
Slachtoffer seksueel misbruik schenkt ton aan kinderhuis

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Riet Niederer (71) uit Brunssum, slachtoffer van seksueel misbruik binnen de rooms-katholieke kerk, heeft haar hart verloren aan een kindertehuis in Afrika.

De 100.000 euro die zij kreeg als compensatie voor seksueel misbruik heeft ze volledig besteed aan het kindertehuis. En daar nog eens bovenop elke euro extra die ze kan missen. .

Zwaarst getroffen
De commissie Deetman, die in 2010 en 2011 onderzoek deed naar seksueel misbruik van minderjarigen binnen de rooms-katholieke kerk, oordeelde dat Riet Niederer (71) behoort tot de categorie zwaarst getroffen slachtoffers.

Ze kreeg het daar bijbehorende compensatiebedrag van 100.000 euro. Dat maakte Niederer in tranches volledig over naar een kinderhuis in het Tanzaniaanse Sumbawanga, zo toont ze aan met bankafschriften.  

Vijftien kinderen
Het kinderhuis is opgezet door haar Duitse vriendin Marianne Iwanetzki, die tien jaar geleden emigreerde naar Tanzania. In het huis wonen nu vijftien (wees)kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 22 jaar.  Alles wat Niederer doet -en dat is heel wat- en elke euro die ze ermee verdient, gaat naar het kinderhuis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen