M-LAB: financiering plannen ROZ-gebouw vrijwel rond

Print
M-LAB: financiering plannen ROZ-gebouw vrijwel rond

Afbeelding: Ermindo Armino

Maastricht - De financiering van de verbouwing, inrichting en exploitatie van het voormalige omroepcomplex van de ROZ/L1 in Maastricht tot professioneel geleide ‘broedplaats’ voor muzikanten, kunstenaars en acteurs is vrijwel rond.

Harde voorwaarde voor een sluitende begroting is wel dat de gemeente een eenmalige bijdrage verstrekt, hoofdzakelijk om bouwwerkzaamheden in en rond het gebouw financieel af te dekken. Dat zegt voorzitter Lucas Vroemen van de stichting M-LAB.

Culturele bestemming
Zijn organisatie stelt alles in het werk om het oude omroepgebouw aan de Bankastraat in de wijk Mariaberg een culturele en sociale bestemming te geven. Het markante complex staat al jaren op de nominatie te worden gesloopt.

Leunen
Met zijn verzekering dat de financiering van de plannen op hoofdlijnen rond is, reageert Vroemen op een recente notitie van het stadsbestuur aan de gemeenteraad. Daarin constateren B en W onder meer dat de plannen van M-LAB zwaar leunen op subsidies van provincie en gemeente.

Vroemen van zijn kant beklemtoont dat een bank voor in totaal ruim 4,5 ton in het project wil participeren. Ook zou het provinciebestuur inmiddels onder voorwaarden een eenmalige subsidie van twee ton hebben  toegezegd.