Doodsoorzaak patiënten Ross nog steeds ongewis

Print
Doodsoorzaak patiënten Ross nog steeds ongewis

Exterieur van de kliniek van Klaus Ross waar twee Nederlanders en mogelijk tientallen andere patiënten onjuist zijn behandeld tegen kanker. Afbeelding: ANP

De Duitse justitie weet nog steeds niet waaraan drie patiënten van heilpraktiker Klaus Ross in Bracht zijn overleden.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Krefeld is het wachten op uitslagen van laboratoria in Nederland en Duitsland. 

Verband
Die zoeken momenteel uit of er een verband is tussen het overlijden van drie patiënten uit Nederland en België en een middel dat ze in de alternatieve kankerkliniek door Ross kregen toegediend, glucoseblokker 3-Bormopyruvat (3BP). 

Eerder maakte het Duitse Openbaar Ministerie bekend dat de glucoseblokker niet verboden is. Als eenmaal duidelijk is of de patiënten al dan niet aan het middel zijn overleden, komt justitie aan de vraag toe of Ross strafrechtelijk in de fout is gegaan en of hij moet worden vervolgd. 

Ruzie
Het onderzoek heeft geleid tot een ruzie tussen justitie en de politie over de aanpak van het onderzoek naar de sterfgevallen in de kliniek in de zomer van 2016. De politie startte een moordonderzoek waarbij Klaus Ross een levenslange gevangenisstraf riskeert. 

Voor de officier van justitie staat als een paal boven water dat Ross geen drie moorden heeft gepleegd, zelfs staat voor hem niet vast dat Ross dood door schuld aangewreven kan worden. Op dit laatste misdrijf staat in Duitsland maximaal vijf jaar gevangenisstraf. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje