Grootste gedeelte Limburgers blij met eigen gezondheid

Print
Grootste gedeelte Limburgers blij met eigen gezondheid

Afbeelding: Istock

Bijna driekwart van de Limburgers beoordeelt zijn/haar gezondheid als goed. Ongeveer een derde van onze provinciegenoten geeft aan door gezondheidsproblemen beperkt te worden in hun dagelijkse activiteiten.

Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), de gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Mileu (RIVM).

Met name 65-plussers geven aan problemen te hebben met de gezondheid. Ongeveer de helft van de deze groep geeft aan last te hebben van langdurige aandoeningen. Van de groep 19 tot 65 jaar geeft een derde aan hier last van te hebben. Volgens de onderzoekers is er extra aandacht nodig voor deze problematiek, omdat Limburg een sterke mate van vergrijzing kent.

Binnen de provincie zijn er kleine verschillen in geografisch opzicht. Noord-Limburgers zijn iets positiever over hun gezondheid dan Zuid-Limburgers. In het noorden beoordeelt bijna drie kwart van de ondervraagden zijn/haar gezondheid als goed, in het zuiden ligt dat percentage met 69,5 procent iets lager.

Het onderzoek vond plaats onder bijna een half miljoen Nederlanders van negentien jaar en ouder.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen