Hoera! Het wordt woensdag zomers warm

Print
Hoera! Het wordt woensdag zomers warm

Het wordt woensdag een heerlijke dag om van de zon te genieten. Wie een vrije dag heeft, is een geluksvogel. Afbeelding: ANP

Haal de barbecue alvast uit de schuur. Het kwik tikt volgende week woensdag 25 graden aan. Maar ook de komende dagen wordt het met 18 tot 22 graden aangenaam lenteweer. Neem wel een regenjas of paraplu mee: er kunnen buien vallen.

Wie woensdag een vrije dag heeft, is absoluut spekkoper. Het wordt een waanzinnig mooie dag. "Ik durf te zeggen dat het wel 25 graden wordt", zegt Ben Lankamp van Weerplaza. Een ideale dag om de barbecue aan te steken, lekker te luieren in het park of in je tuin. Geniet daar met volle teugen van. De rest van de week wordt het mogelijk wisselvalliger.

Broeierig
Maar de komende dagen hebben we vooralsnog weinig te vrezen. "Zeker vergeleken met de afgelopen weken krijgen we volop zon", schetst de meteoroloog. De temperaturen kunnen oplopen van zo’n 18 tot 22 graden. "Vanmiddag ontstaat in Limburg wel bewolking waardoor het broeierig wordt. Ook kunnen er buien vallen. Die buien trekken naar het noorden."

Morgenochtend vallen er fikse buien. Maar het weekend wordt weer aangenaam met een fijne temperatuur van 20 graden. Met slechts een kleine kans op een spat regen. Maandag en dinsdag zijn droog en dan lopen de temperaturen weer iets op. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje