Upcycling: hip design van oude zooi

Print
Upcycling: hip design van oude zooi

Afbeelding: Istock

Upcyclen is helemaal hot. Althans, in de Randstad. In Limburg is het hergebruiken van oude spullen én er meteen een andere functie aan geven een stuk minder gewoon.

Hier zie je nog weinig design gemaakt van een lekke fietsband of lege petfles, of een sieraad van kippenbotjes. Tijd om daar verandering in het brengen.

Afvalberg
In L-magazine van zaterdag (13 mei) vertelt onder andere ecodesigner Nicole Geilen uit Sittard wat upcycling nou eigenlijk is. Nicole: “Design kun je heel goed namaken met spullen die je gewoon al in huis hebt. Misschien zelfs wilde weggooien. Door te upcyclen hou je er zelf iets moois aan over én je helpt de afvalberg minder hard groeien.”

Hoe dat moet? Dat lees je zaterdag in L-magazine. Sterker nog, wedden dat je het papieren exemplaar na het lezen niet weggooit maar er een hip en trendy Moederdagcadeau van maakt? DIY! (oké, met een beetje hulp van Nicole…). 
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen