Reconstructie van moord op shishabaas Hafed Merkikou

Print
Reconstructie van moord op shishabaas Hafed Merkikou

Technisch onderzoek bij het huis van Merkikou. Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

In Geleen vindt donderdagavond een reconstructie plaats van de moord op shishabaas Hafed Merkikou.

De twee verdachten worden rond 23:00 uur verhoord in de woning van het slachtoffer aan de Beatrixlaan. Het was daar waar de shishabaas in de nacht van 7 op 8 februari van dit jaar werd doodgeschoten.

Ongeluk
De verdachten, Karim S. uit Stein en Dennis V. uit Heerlen, werden een paar weken later opgepakt. Ze verklaarden dat ze Merkikou alleen wilden overvallen, en dat het niet de bedoeling was om hem dood te schieten. Dennis V. zou volgens zijn advocaat het slachtoffer 'ongelukkigerwijs' hebben omgebracht, omdat hij naar eigen zeggen niet wist dat het wapen geladen was. 

Op afstand
Het Openbaar Ministerie denkt donderdagavond een paar uur nodig te hebben voor de reconstructie van de moord. Publiek en pers worden op afstand gehouden. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen