Het eindexamen van Jordi: 'Ik ben zelf ook best druk'

Print
Het eindexamen van Jordi: 'Ik ben zelf ook best druk'

Jordi Vijgen uit Heerlen. Afbeelding: DL

De eindexamens zijn weer bezig. Voor veel leerlingen een tijd van zweten, zwoegen en piekeren. Vandaag in onze rubriek: Jordi uit Heerlen.

Naam: Jordi Vijgen
School: Techniekcollege Parkstad, vmbo praktijkvak PI (produceren, installeren, energie)
Plaats: Heerlen
Leeftijd: 15 jaar
Vervolgstudie: Handel, bij het Arcuscollege

Zo, dus jij kan nu een badkamer maken?
Na vandaag wel, ja. Je moet dus een wastafel installeren, met leidingen en elektra. Je krijgt er een tekening bij en die moet je namaken. Je moet vooral opletten met de maten: als je er maar iets naast zit heb je zo een punt aftrek. Uiteindelijk had ik maar één minpuntje. Ik had de randjes van de buis  niet goed afgebraamd, waardoor er nog scherpe randjes aan zaten. Verder klopte alles, ook de maten.

Was je nerveus voor dit praktijkexamen?
In het begin dacht ik dat ik dit nooit zou halen. Ik heb twee jaar in een heel drukke klas gezeten. Normaal gesproken heb je altijd wel een jongen in de klas die heel druk doet, maar nu zat de hele klas er vol mee. Ik heb dus niet altijd even goed opgelet. Ik ben zelf ook best druk.

Ik kan me er niets bij voorstellen.
Toch wel hoor. We zitten met allemaal jongens en soms maken we elkaar een beetje gek. Maar voor dit examen heb ik veel samengewerkt met een rustigere jongen. We hebben geen onzin uitgehaald.

Wat staat er voor morgen op het programma?
Niets, dit was mijn laatste examen. In totaal heb ik er naast mijn theorie nu drie dagen praktijkexamen opzitten. Veel van mijn klasgenoten moeten morgen nog, maar ik heb het geluk dat ik als een van de eerste aan de beurt was. Dus tot die tijd ga ik een beetje bijwerken, bij een restaurant in Heerlen.

Of een badkamer maken?
De techniek is toch niet de richting die ik op wil. Ik wil doorstuderen op het gebied van handel en administratie. Ondernemer worden. Maar thuis gaat mijn vader zelf een nieuwe badkamer maken, dus misschien kan ik hem wel helpen.