Vrienden Femke (38) geschokt door dood moordenaar

Print
Vrienden Femke (38) geschokt door dood moordenaar

Het café in Lanaken waar Wetzels werd doodgestoken. Afbeelding: HBVL/Tom Palmaers

Maastricht - Vrienden van de Maastrichtse tandartsassistente Femke Wetzels reageren geschokt op het nieuws dat de man die haar doodstak zich nu zelf van het leven heeft beroofd.

Cipiers troffen René F. (63) donderdag levenloos aan in zijn cel in de gevangenis van Hasselt.

Te heftig voor woorden
De Maastrichtse vrienden van Wetzels (38) reageren geschokt en verbijsterd. "Diep- en dieptriest. Je vraagt je werkelijk af hoe dit in vredesnaam mogelijk is in een cel van een zwaarbewaakte gevangenis.  Ik ga ervan uit dat de Belgische justitie een diepgaand onderzoek gelast naar de toedracht", zegt Maurice Grooten, die jarenlang nauw bevriend was met Femke. Grooten keerde gisternacht pas terug van een reis naar Griekenland, samen met de groep vrienden. "Femke zou zelf meegaan. De tickets had ze al gekocht. We waren amper thuis of we kregen het bericht dat de moordenaar dood is. Te heftig voor woorden allemaal." 

Drama in café
Het justitieel onderzoek in België naar de dood van de Maastrichtse was nog in volle gang. Het drama in de Lanakense kroeg voltrok zich in de nacht van 3 op 4 maart tijdens een feest in café Chaplin, de horecazaak van Wetzels’ nieuwe vriend. Laat op de avond kwam ook F., de 63-jarige ex-echtgenoot van het slachtoffer, daar binnen. Enkele weken voordien had Wetzels hem verlaten na een huwelijk van ruim zestien jaar. Het koppel woonde in Lanaken en ging er regelmatig op stap.

Mes uit de auto
Volgens ooggetuigen hebben de twee in die bewuste nacht eerst nog kalm aan de bar een tijd met elkaar staan praten. Wetzels zou haar ex toen duidelijk hebben gemaakt dat een hereniging uitgesloten was. Daarop liep F. naar buiten om een mes uit zijn auto te halen. Even later stormde hij de kroeg binnen, waar hij de Maastrichtse voor de ogen van talrijke gasten meerdere keren in de hartstreek stak. Het zwaargewonde slachtoffer werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis in Genk, waar ze de volgende ochtend overleed. 

In De Limburger van vrijdag meer over de zaak-Femke Wetzels.