Buurt vermoorde shishabaas Hafed Merkikou nog steeds bezorgd

De reconstructie van de moord op Merkikou.

De reconstructie van de moord op Merkikou.© De Limburger/Rob Oostwegel

De buurt is er nog altijd van geschrokken, blijkt ook weken na de moord op buurman en shishabaas Hafed Merkikou (29) in Geleen.

Rik van Hulst

Afgelopen nacht vond er een urendurend politieverhoor plaats op de plaats delict. Van achter het raam, over de balustrade en over de schutting probeerde de nieuwsgierige buurtbewoner een glimp op te vangen van de gebeurtenis. "Ik merk dat er onder veel oudere bewoners nog steeds schrik is. Vanavond worden ze daar weer even aan herinnerd", aldus een vrouw een bezoekje aan haar moder in de flat bracht.

VerklaringenBeide verdachten waren bij de reconstructie aanwezig. Advocaat van de Steinse verdachte Karim S. (24) Peer Szymkowiak: "We toetsen ter plekke de verklaringen van de verdachten. Ik heb hier weken geleden om gevraagd om te bewijzen dat wat mijn cliënt zegt de waarheid is." Daarnaast was verdachte Dennis V. (40) uit Heerlen met zijn advocaat Wouter Smeets aanwezig.

OngerustheidBij wooncorporatie Woonpunt kwamen de afgelopen weken ‘verschillende signalen van bezorgde bewoners binnen’ laat woordvoerder Roel Hanen weten. "Zij maken zich zorgen over de toewijzing van een nieuwe bewoner. De buurt is geschrokken. Wij proberen ongerustheid bij de bewoners weg te nemen. Eerder stuurde we al iemand langs de deuren en ook tijdens het politieverhoor is er iemand voor ze aanwezig.”

Extra hulpEen sociaal werkster van Partners in Welzijn (PiW) merkte ook op dat er zorgen zijn bij de bewoners, vertelt PiW-bestuurder Carel Seijben. "Zij heeft signalen opgevangen dat de gebeurtenissen impact hebben gehad op de bewoners. Daarop is het initiatief ontstaan om te onderzoeken of bewoners extra hulp nodig hebben.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee