OG3NE treedt zaterdag vroeg in de finale op

© ANP

OG3NE is zaterdag als zesde aan de beurt tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in het Oekraïense Kiev. Dat is het resultaat van de loting die donderdag na de tweede halve finale is verricht.

ANP

De drie Nederlandse zangeressen eindigden donderdagavond tijdens de tweede halve finale zoals verwacht bij de laatste tien. Ze vertegenwoordigen Nederland op de liedjeswedstrijd met het nummer Lights and Shadows, een eerbetoon aan hun ongeneeslijk zieke moeder. Die kon door haar ziekte niet mee naar Kiev. Moeder Isolde Vol heeft haar dochters donderdagavond direct toen bekend werd dat ze een plek in de finale hebben gebeld om ze te feliciteren. Volgens Lisa, Shelley en Amy is ze 'heel erg blij' voor de zangeressen. ,,Blij voor ons dat we door zijn, en blij dat we dit hebben kunnen doen vanavond", vertelde Lisa.Lees ook: OG3ne door naar finale Eurovisiesongfestival

OG3NE vertelde direct na de show dat ze zich op het moment suprême op het podium 'ongelofelijk sterk en krachtig' voelden. Lisa: ,,We zijn trots dat we dat gevoel en onze boodschap hebben kunnen overbrengen en gaan dat zaterdag in de finale nog een keer en nog wat extra doen." Shelley: ,,We zijn euforisch. Zeker na de extreme spanning die we hadden." Amy: ,,Ik had niet verwacht dat het zo spannend zou worden."

De bekendmaking van de winnaars hebben de drie als behoorlijk zenuwslopend ervaren. ,,Als negende genoemd worden, is echt killing'', vonden ze. ,,Je weet wel dat je als laatste genoemd kan worden en dat dat op zich niets zegt over hoe er is gestemd'', vertelde Lisa. ,,Maar de spanning loopt wel op als ze al bijna bij het einde zijn en de camera draait nog niet jouw kant op."Amy, Lisa en Shelley van OG3NE tijdens de persconferentie na afloop van de halve finale van het Eurovisie songfestival

LotingDirect na de bekendmaking van de tien finalisten, mochten de acts die zich donderdag in de tweede halve finale wisten te plaatsen een lot trekken om hun positie in de finale line-up te bepalen. Amy trok het beslissende lot en de dames leken tevreden met het resultaat.Lees ook: Ajax verslaat OG3NE nipt qua kijkcijfers

Tijdens de tweede halve finale plaatsten zich tien landen, waaronder Nederland, voor de finale. Afgelopen dinsdag deden tien andere landen dat al. Daar komen in de finale de vijf 'grote landen', Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot-Brittannië en het gastland Oekraïne nog bij.

Israël begint zaterdag in de finale. Voor Nederland staat Armenië als vijfde op het podium en na het optreden van OG3NE is het de beurt aan Moldavië. De show wordt afgesloten door Frankrijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee