The Sims spelen op je telefoon wordt een feit

© EA Games

De cheat Rosebud, het weghalen van het zwembadtrapje en een bezoek van magere Hein: menig twintiger (en die waarschijnlijk niet alleen) heeft er goede herinneringen aan. The Sims. En er is goed nieuws voor al die oude fans; uitgever Electronic Arts komt met The Sims Mobile voor Android en iOS.

Redactie

Dat meldt Tweakers. Het is niet voor het eerst dat EA een mobiele app uitbrengt rondom The Sims. Eerder lanceerde ze al The Sims Freeplay. De nieuwe game lijkt uitgebreider te worden. Wat het spel gaat kosten en wanneer het uitkomt is nog niet bekend.

EA heeft een website online gezet met informatie over de game, een trailer en een gameplay-filmpje. Spelers kunnen in The Sims Mobile hun eigen personages ontwerpen. Net als in de klassieke game (waarvan de eerste versie zeventien jaar geleden verscheen) moet er vervolgens een huis gebouwd worden en dient het leven van de personages in goede banen geleid te worden.

Stamboom
De personages in The Sims Mobile kunnen onder andere carrière maken, hobby's hebben, relaties aangaan en uiteindelijk kan er een complete stamboom ontstaan van personages met ieder hun eigen specialiteiten. De trailer toont ook dat spelers samen kunnen spelen en hun personages samen kunnen laten wonen. Hoe deze multiplayerfunctionaliteit precies zal werken is nog niet duidelijk.

EA heeft eerder mobiele versies van The Sims uitgebracht. Zo is er The Sims Freeplay, die zoals de naam aangeeft gratis te spelen is, maar wel microtransacties bevat. 

Eerder verscheen De Sims 3 voor iOS en Android, maar die game kreeg in 2014 voor het laatst een update. Mogelijk vraagt EA voor The Sims Mobile een vaste prijs, al is dat nog niet bekendgemaakt. De uitgever stelt dat het spel binnenkort uitkomt, maar noemt geen datum.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee