Van der Sar: droomfinale, maar wel eerst winnen

© ANP

Algemeen directeur Edwin van der Sar van Ajax kon na de hectische voetbalvond in Lyon zijn geluk niet op. Ondanks de nederlaag van 3-1 tegen Olympique plaatste de Amsterdamse club zich voor de finale van de Europa League.

ANP

Daarin is uitgerekend Manchester United de tegenstander, de Engelse grootmacht waarvoor Van der Sar tussen 2005 en 2011 als doelman uitkwam.Droomfinale"Een droomfinale, maar droomfinales zijn het alleen als je ze wint'', benadrukte Van der Sar (46) bij FOX Sports. ,Niemand weet wie er tweede is geworden in 1996 of 2009 of 2011. Het gaat om winnen. Daar gaan we de komende weken hard aan werken. Dit is een mooie ontlading, maar we hebben zondag ook nog een wedstrijd. Vanaf vrijdag gaat de focus weer op Willem II uit.''LandstitelAjax maakt nog kans op de landstitel. Als koploper Feyenoord thuis niet wint van Heracles Almelo zijn de Amsterdammers met een zege in Tilburg alsnog kampioen.'Ongelooflijk spannend'Van der Sar had op de Franse tribune heel erg met de wedstrijd meegeleefd. "Het was ongelooflijk spannend. We kwamen mooi op voorsprong, maar door slordigheden in ons spel was het vlak voor de rust ineens 2-1 voor Lyon en toen werd het lastig voor ons. Gelukkig konden wij toen even bijkomen met een hapje en een drankje."Tweede helftVan der Sar besefte dat de wedstrijd in de tweede helft opnieuw zou beginnen. "We moesten weer de beginfase goed doorkomen. Ik ben redelijk nuchter van mezelf, maar na 3-1 en bij de rode kaart voor Nick Viergever en een vrije trap op 17 meter van ons doel was het wel even tricky. Toen gierden bij mij ook de emoties in het rond, evenzeer bij onze gemiste kansen. Toen Donny van de Beek op de kruising schoot, kon ik wel door mijn stoel zakken. Het eindsignaal was heerlijk om te horen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee