Dieven aan de haal met Harry Potter-verhaal

© ANP

Inbrekers zijn in Birmingham aan de haal gegaan met een bijzonder verhaal van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. De achthonderd woorden tellende tekst leverde in 2008 op een veiling 25.000 pond (destijds ruim 31.000 euro) op.

ANP

Dieven namen de A5-formaat-kaart met het korte verhaal in april mee uit een pand in de stad. De politie roept "echte fans'' van verhalen over de tovenaarsleerling op hun ogen open te houden. "We roepen iedereen die het voorwerp ziet of te koop krijgt aangeboden op de politie te waarschuwen'', zei een politiewoordvoerder.Hand geschreven verhaalHet met de hand geschreven verhaal van Rowling gaat over James Potter, de vader van Harry, en zijn vriend Sirius Zwarts. Zij ontsnappen in de tekst al toverend aan de politie. Het verhaal eindigt met de woorden "uit de prequel waar ik niet aan werk, maar het was leuk".MiljardenDe oorspronkelijke zeven boeken over Harry Potter zijn wereldwijd meer dan 450 miljoen keer over de toonbank gegaan. De films over de tovenaarsleerling leverden miljarden op.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee