Dieven aan de haal met Harry Potter-verhaal

Print
Dieven aan de haal met Harry Potter-verhaal

Afbeelding: ANP

Inbrekers zijn in Birmingham aan de haal gegaan met een bijzonder verhaal van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. De achthonderd woorden tellende tekst leverde in 2008 op een veiling 25.000 pond (destijds ruim 31.000 euro) op.

Dieven namen de A5-formaat-kaart met het korte verhaal in april mee uit een pand in de stad. De politie roept "echte fans'' van verhalen over de tovenaarsleerling op hun ogen open te houden. "We roepen iedereen die het voorwerp ziet of te koop krijgt aangeboden op de politie te waarschuwen'', zei een politiewoordvoerder.

Hand geschreven verhaal
Het met de hand geschreven verhaal van Rowling gaat over James Potter, de vader van Harry, en zijn vriend Sirius Zwarts. Zij ontsnappen in de tekst al toverend aan de politie. Het verhaal eindigt met de woorden "uit de prequel waar ik niet aan werk, maar het was leuk".

Miljarden
De oorspronkelijke zeven boeken over Harry Potter zijn wereldwijd meer dan 450 miljoen keer over de toonbank gegaan. De films over de tovenaarsleerling leverden miljarden op. 
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen