Duitse doelman Lars Unnerstall naar VVV

Lars Unnerstall

Lars Unnerstall © ANP

VVV staat op het punt de Duitse keeper Lars Unnerstall (26) te verplichten voor komend seizoen in de eredivisie. Unnerstall is momenteel tweede keeper van Fortuna Düsseldorf in de Duitse, Tweede Bundesliga.

Hans Straus

Bij VVV wil niemand officieel reageren, maar bronnen rond de club bevestigen dat de komst van Unnerstall zo goed als rond is. Bij Fortuna Düsseldorf heeft Unnerstall laten weten op het punt te staan een contract te tekenen bij een ‘buitenlandse club’ .StevensVoormalig Duits jeugdinternational Unnerstall mag transfervrij vertrekken bij Fortuna Düsseldorf. De doelman wil niet langer achter eerste keeper Michael Rensing (ex-Bayern München) op de bank zitten. Unnerstall kwam voor zijn komst naar Düsseldorf bij Schalke ‘04 tot 34 Bundesligaduels, vijf wedstrijden in de Europa League en vijf in de Champions League. Het was nota bene voormalig Schalketrainer Huub Stevens die Unnerstall passeerde ten faveure van international Timo Hildebrand bij de volksclub uit Gelsenkirchen.Fortuna Düsseldorf In 2014 leende Fortuna Düsseldorf Unnerstall uit aan het Zwitserse FC Aarau, waar de doelman uitgroeide tot publiekslieveling. Hij keepte daar tien duels in de hoogste liga. Unnerstall , die op een haar na twee meter meet, is volgens clubwatchers bij Fortuna Düsseldorf fit, maar ontevreden over het gebrek aan speeltijd. De doelman is met name gefrustreerd dat hij bij het tweede team, dat vaak gelijktijdige met het eerste speelt, geen wedstrijdritme kan opdoen. In overleg hebben club en speler daarom al begin dit jaar besloten aan het eind van dit seizoen uit elkaar te gaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee