Gouverneur Theo Bovens geëmotioneerd door herbenoeming

Print
Gouverneur Theo Bovens geëmotioneerd door herbenoeming

Bovens op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Theo Bovens mag van Provinciale Staten nog eens zes jaar aanblijven als gouverneur van Limburg.

Hij is vrijdagmiddag voorgedragen.

Vertrouwenscommissie
Eerder dit jaar had Bovens al aan minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) laten weten dat hij een herbenoeming ambieert. Een vertrouwenscommissie waarin alle partijen uit Provinciale Staten vertegenwoordigd waren, is vervolgens met Bovens in gesprek gegaan over zijn functioneren. Tijdens een korte vergadering achter gesloten deuren werd vrijdagmiddag over zijn herbenoeming beslist.

Geëmotioneerd
De commissaris van de Koning reageerde in een toespraak na afloop zichtbaar geëmotioneerd. "Ik beschouw het als een cadeau. Ik ben meer van deze baan en van Limburg gaan houden dan ik zes jaar geleden voor mogelijk hield. Het is een eer om deze schat verder te mogen bewaren en uit te bouwen."

De CDA'er trad op 1 oktober 2011 aan als gouverneur. Eerder was hij wethouder in Maastricht en voorzitter van de Open Universiteit. De ministerraad neemt over enkele weken een officieel besluit over de herbenoeming.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen