Forse partij cocaïne onderschept op industrieterrein in Brunssum

De cocaïne kwam via de haven van Antwerpen naar Nederland.

De cocaïne kwam via de haven van Antwerpen naar Nederland.© iStock

De politie heeft op een industrieterrein in Brunssum een drugstransport van 42 kilo cocaïne onderschept.

De Redactie

De drugs werden afgelopen maandag al aangetroffen, maar de vondst is nu pas bekendgemaakt. "We wachten altijd even voordat we zoiets naar buiten brengen", legt een woordvoerder van de landelijke eenheid desgevraagd uit. De politie wil eerst zien hoe er in het criminele milieu gereageerd wordt op zo'n onderschept transport.

Zuid-AmerikaDe cocaïne werd verscheept in een container met zout die vanuit Zuid-Amerika per schip naar Antwerpen kwam. In de haven werd het drugstransport ontdekt, waarna de autoriteiten het naar Brunssum hebben gevolgd.

Goed verstoptDe cocaïne zat volgens de politie zo goed verstopt dat rechercheurs twee dagen nodig hadden om het uit de container te halen. De drugs zijn inmiddels vernietigd. Wat de straatwaarde was, is volgens de politie moeilijk te zeggen, maar het gaat zeker om 'enkele honderdduizenden euro's'.

Er is nog niemand aangehouden, de politie onderzoekt nog wie er achter het drugstransport zat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee