Roda mist El Makrini in belangrijk treffen met Vitesse

Roda-speler El Makrini (links) is er zondag niet bij.

Roda-speler El Makrini (links) is er zondag niet bij.© Archief De Limburger

Mohamed El Makrini ontbreekt zondag bij Roda JC, dat op de laatste speeldag van de eredivisie in de wedstrijd bij Vitesse directe handhaving probeert af te dwingen.

Roel Wiche

De verdedigende middenvelder heeft te veel last van knieproblemen die hem al langer parten spelen.

VraagtekenAchter Ard van Peppen (last van bovenbeen) en Ognjen Gnjatic (knieklachten) staat een vraagteken. Zij ondergaan zaterdag een laatste test. Waarschijnlijk schuift Adil Auassar, de laatste weken spelend als centrale verdediger, door naar het middenveld om de positie van El Makrini over te nemen. Frederic Ananou of Daryl Werker komt in dat geval in aanmerking voor de positie in het centrum.

Open wedstrijdTrainer Yannis Anastasiou heeft zijn tactiek klaar voor het duel in Arnhem. "We moeten de eerste twintig minuten de storm van Vitesse goed opvangen. Als dat lukt, zal de wedstrijd meer open worden en krijgen wij onze kansen." Bij winst is Roda JC gegarandeerd van een nieuw jaar eredivisie. In andere scenario’s zijn de Kerkradenaren afhankelijk van de resultaten van de concurrenten Sparta (Go Ahead-uit) en NEC (Heerenveen-uit).

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee