Station Grubbenvorst nog niet van de baan

© ANP/Lex van Lieshout

De komst van een treinstation in Grubbenvorst is nog niet van de baan. Een definitief besluit hebben Provinciale Staten doorgeschoven tot het najaar.

Jule Peeters

Ze eisen dat gedeputeerde Hubert Mackus (CDA) eerst nader onderzoek doet naar de bereikbaarheid van Greenport Venlo. Het station zou een belangrijke impuls moeten geven aan het tuinbouwgebied met de campus dat nu moeilijk te bereiken is met openbaar vervoer.

TegenvallersDoor verschillende tegenvallers komt de provincie veertien miljoen tekort voor de opwaardering van de Maaslijn, de treinverbinding tussen Roermond en Nijmegen. Binnen dat project valt ook de aanleg van een station in Grubbenvorst. Het provinciebestuur stelde onlangs voor om dit laatste te dan maar schrappen.

OnderzoekMaar de politiek is daar vooralsnog niet mee akkoord. Het station werd jaren geleden aan ‘Grubbenvorst’ beloofd. Daar nu ineens een streep door zetten, is niet correct vinden de Staten. Naast aanvullend onderzoek willen ze ook dat Mackus bekijkt of er andere manieren zijn waarop bezuinigd kan worden.

Brede steunHet voorstel om ook de nieuwe treinstations in Haelen en Baexem te schrappen, waar al jaren over wordt gesproken, kreeg wel brede steun. De aanleg kost tachtig tot honderd miljoen en voorspeld wordt dat hier geen grote vraag naar is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee