Fortuna boekt zege in oefenduel bij Jong Roda JC

© logo

Fortuna Sittard heeft vrijdag in Kerkrade een besloten oefenduel tegen de beloften van Roda JC met 4-0 gewonnen.

Ron Langenveld

Fortuna had in de eerste helft met de Bosnische spits Ajdin Mujagic en de Portugese rechtsbuiten Lisandro Semedo twee proefspelers in de gelederen. Beide ploegen hielden elkaar, zonder al te veel kansen te creëren, redelijk in evenwicht. Het was Roald van Hout die na een kleine twintig minuten de score opende voor de Sittardenaren.

AanvalsblokMaar Fortuna kwam pas echt op stoom toen in de tweede helft het vaste aanvalsblok van Gavin Vlijter, Finn Stokkers en Djibril Dianessy werd ingebracht. Na ruim een uur zette Vlijter voor en kon Stokkers met een fraaie draai de 0-2 langs de keeper schieten. Vijf minuten voor tijd was het Ferry de Regt die de 0-3 erin kopte. Slechts enkele minuten later kwam Finn Stokkers oog in oog met de doelman van Roda, speelde de bal naar Dianessy, die vervolgens het vierde doelpunt maakte.

Volgende week vrijdag speelt Fortuna Sittard een voorlopig laatste oefenwedstrijd tegen de amateurs van FC Ria in Nieuwstadt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee