Zorgorganisatie Sevagram neemt speciale lesbus in gebruik

© De Limburger/Peter Schols

Zorgorganisatie Sevagram heeft vrijdag in Heerlen een les- en praktijkruimte in een omgetoverde touringcar in gebruik genomen.

Marcel de Veen

Dat gebeurde ter gelegenheid van de Dag van de Zorg.OefenpoppenDe bus is onder meer voorzien van twee bedden met oefenpoppen, kunstarmen en -benen (voor het zetten van spuiten) en ander materiaal zodat de achthonderd medewerkers van Sevagram hun professioneel handelen op peil kunnen houden en kunnen bijleren. De docenten reizen in de bus mee.

Ter plekkeDe mobiele oefenomgeving (kosten veertig mille) gaat de twintig zorgcentra van Sevagram in Parkstad en het Heuvelland langs. Personeel kan dan ter plekke worden bijgeschoold.

ResultaatReiskosten en reistijd om naar het opleidingscentrum in Heerlen te gaan, worden zodoende bespaard. Het resultaat is, dat er meer handen aan het bed zijn.

Lees meer in De Limburger van zaterdag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee