Guido Görtzen overwint scheiding en bankencrisis

Guido Görtzen.

Guido Görtzen.© De Limburger/Bas Quaedvlieg.

Geboren Heerlenaar Guido Görtzen (46) stond in 1996 in Atlanta op het hoogste sportpodium. Hij pakte met de ‘lange mannen’ van Joop Alberda een historische gouden plak tijdens de Olympische Spelen. Twintig jaar later kwam zijn grootste nederlaag. Zijn huwelijk sneuvelde nadat eerder al het geld dat hij als professioneel volleyballer verdiende, verdween tijdens de bankencrisis.

Patrick Delait en Hans Straus

Dat hij zijn kinderen door de scheiding nu minder vaak ziet dan hij zou willen, doet hem tijdens een indringend gesprek met De Limburger opnieuw huilen van verdriet. "Ik ben door een diep dal gegaan, maar daar ben ik nu uit."

PesterijenGörtzen praat in het Grote Zaterdaginterview in de krant openhartig over de pesterijen in het nationale team op weg naar de Olympische Spelen van Atlanta, zijn scheiding en zijn financiële perikelen. Ook blikt hij terug op zijn trainerschap bij Peelpush in Meijel en in de volleybaltop in Korea.

Bondscoach"Ik ben positief ingesteld", zegt Görtzen. "Ik weet dat het goed komt. Tijdens de scheiding zag ik het anderhalf jaar heel somber in. Dankzij de juiste mensen ben ik weer tot mezelf gekomen. Ik had die hulp echt nodig. Nu kan ik het weer op eigen kracht en zie ik grote en mooie mogelijkheden voor mezelf. Het beste moet nog komen. Ik heb voor mezelf ooit opgeschreven dat ik in 2020 bondscoach wil zijn van een landenteam. Ik zie wel wat kansen. In Japan bijvoorbeeld zou het kunnen gaan lukken. Als coach wil ik me verder ontwikkelen. Naar de Olympische Spelen en dan een prijs winnen."

Het hele interview met Görtzen is zaterdag te lezen in De Limburger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee