Echtenaar blijft zwijgen over wapenvondst

Bij de huiszoeking in de Zilversparstraat in Echt werden wapens en springstof gevonden.

Bij de huiszoeking in de Zilversparstraat in Echt werden wapens en springstof gevonden.© Rob Oostwegel

Pièrre S. uit Echt zwijgt al vier maanden over de herkomst van de springstof en de wapens die eind januari in zijn woning aan de Zilversparstraat in Echt zijn gevonden.

Jos Emonts

Dat bleek voor de rechtbank in Maastricht tijdens een tussentijdse zitting in de strafzaak tegen zijn plaatsgenoot Jeu R. (49).

GeschotenJustitie ziet R. als de man die in 2014 en in 2016 op een inwoner van Ohé en Laak heeft geschoten. Het vermoeden is dat de wapens die de politie destijds in het huis van S. vond van Jeu R. waren.

De Duitse politie hield Pièrre S. in januari aan omdat werd vermoed dat hij wapens wilde invoeren. In zijn auto lagen alleen drugs. Bij een huiszoeking in Echt vond de politie wel wapens en springstof. S. zit in een Duitse cel.

GetuigeJustitie wil hem op korte termijn alsnog als getuige horen in de strafzaak tegen Jeu R. Advocaat Ludo Hameleers van S. wil geen reactie geven. De rechtszaak tegen Jeu R. dient in oktober.

Meer over deze zaak in De Limburger van zaterdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee