Beluga terug op Preuvenemint met frieten en oesters

Print
Beluga terug op Preuvenemint met frieten en oesters

Afbeelding: Fotomontage De Limburger

Maastricht - Na zes jaar afwezigheid keert topkok Hans van Wolde met Beluga ­terug op het Preuvenemint.

Na de editie van 2010 werd hem door het Struyskommitee te verstaan gegeven dat zijn komst niet langer ­gewenst was, omdat hij te zeer een eigen feestje zou vieren. Daarna was Van Wolde weliswaar nog op de achtergrond actief op het eetfestijn voor de Rebelgroep, Fameuse en 3W, maar niet onder eigen naam.

Eigen feestje?
"3W stopte er in een keer mee en in mijn eentje zo’n grote tent financieren was onhaalbaar. En bij de andere twee projecten kon ik mijn ei niet kwijt”, zegt Van Wolde. Hij bestrijdt overigens dat hij zijn eigen feestje bij het Preuvenemint vierde. "Ik gaf de mensen waar ze om vroegen, wat ze wilden. Dat kon het vorige - ouwelijke - comité niet handlen.”

Afhaalsysteem
Nu het Struyskommitee een flinke verjongingskuur heeft ondergaan en er een plaatsje vrijviel, keert Van ­Wolde met zijn Beluga-loves-you-concept terug met een minipreuvenemint in zijn stand. "We gaan werken met een afhaalsysteem waar ­zowel frieten als snacks als diverse soorten oesters en wijnen verkrijgbaar zijn, maar ook Limburgse beenhammen.”

Datingborrel
Daarnaast organiseert Beluga vier borrels - met voorinschrijving - waar gasten voor vijftig euro all-in twee uur lang kunnen eten en drinken. "Ook ben ik van plan een datingborrel te gaan houden. Er zijn zoveel vrijgezellen...”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →