Verbouwing van cultuurtempel kost tonnen

Print
Verbouwing van cultuurtempel kost tonnen

Afbeelding: Harry Heuts

Sittard-Geleen moet fors in de buidel tasten voor behoud van de Hanenhof als cultureel centrum. De breuk met huurder Heineken kost de stad 225.000 euro. Nu is nog een verbouwing van vele tonnen nodig.

Het beëindigen van het huurcontract van de Geleense Hanenhof met brouwer Heineken kost Sittard-Geleen 225.000 euro. Dat blijkt uit gemeentelijke stukken.

Slepend
Cultuurwethouder Noël Lebens (CDA) maakte vorige maand bekend dat na een jaren slepend dispuut isovereengekomen dat wordt gebroken met Heineken. Onderhuurder Wim Brouns stopt daarbij als exploitant van de Hanenhof.

Uit de stukken wordt duidelijk dat Heineken tussen 2009 en 2013 te weinig huur heeft betaald aan de gemeente voor de Hanenhof en sinds 2013 volledig is gestopt met betalen. Dit vanwege meningsverschillen met de gemeente over het geluidsniveau van het grand café en de foyer.

Geluidslek
Bij de verbouwing van het cultureel centrum in 2005 is een geluidslek ontstaan richting de bovenliggende appartementen. Tussen de zaal en de foyer zit een niet geïsoleerde hal. Wanneer de zaaldeuren en die van de foyer tegelijk open staan, dringt geluid via de hal door tot in de badkamers van de woningen.

Lees meer in De Limburger van zaterdag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →