Antonio Conte grijpt Engelse landstitel met Chelsea

Michy Batshuayi maakt de winnende treffer.

Michy Batshuayi maakt de winnende treffer.© AFP

Chelsea heeft zich vrijdag verzekerd van de Engelse titel.

ANP

Invaller Michy Batshuayi maakte in de slotfase van de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion het bevrijdende doelpunt: 0-1. Daardoor is Chelsea aan kop van de Premier League door niemand meer te achterhalen.

FA CupDe ploeg van de Italiaanse manager Antonio Conte volgt Leicester City op als kampioen van Engeland. Chelsea kan dit seizoen ook nog de FA Cup veroveren. Op 27 mei is Arsenal de tegenstander in de finale van het belangrijkste Engelse bekertoernooi.

AkéNathan Aké bleef vrijdag op de bank bij Chelsea. De 22-jarige verdediger uit Den Haag speelde de eerste seizoenshelft op huurbasis voor Bournemouth, maar werd in de winter teruggehaald door Conte. Aké mocht in de Premier League één keer invallen en heeft dus een heel klein aandeel in de titel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee