8-jarig jongetje pleegt zelfmoord, twee dagen na pesterijen

Print
8-jarig jongetje pleegt zelfmoord, twee dagen na pesterijen

Beeld van een beveiligingscamera waarop de voeten van Gabriel te zien zijn nadat hij bewusteloos is geslagen in het jongenstoilet. Afbeelding: AP

Een jongetje van acht jaar oud heeft in de Amerikaanse staat Ohio een einde aan zijn leven gemaakt. Gabriel Taye werd twee dagen voor zijn dood gepest op school, en werd door een andere jongen bewusteloos geslagen bij het toilet, zo blijkt uit een filmpje dat vrijdag is vrijgegeven.

De moeder zegt dat de school haar belde en vertelde dat haar zoontje was flauwgevallen. Ze haalde Gabriel op om naar het ziekenhuis te gaan. Toen zijn moeder hem vroeg waarom hij was flauwgevallen zei hij dat hij zich niets kon herinneren.

Maar op beelden van een beveiligingscamera blijkt dat hij hard tegen een muur werd geslagen en daarna minutenlang op de grond lag. Volgens Carson Elementary heeft het jongetje nooit gezegd dat hij gepest is of lastiggevallen en zag de school de beveiligingsbeelden pas dagen na het incident.

Zelfmoord
Gabriel pleegde op 24 januari zelfmoord, maar de politie heeft nu besloten het onderzoek naar zijn dood te heropenen na het bekend worden van de videobeelden.

De school zegt dat het niet duidelijk is wat zich precies heeft afgespeeld bij de pestpartij maar een advocaat van de moeder zegt dat Gabriel hard tegen een muur werd geduwd. Volgens de advocaat was de 8-jarige een vrolijk kind dat geen psychische problemen had. Op vrijdag demonstreerde een groepje ouders voor het schoolgebouw, die zeggen dat ook hun kinderen op Carson Elementary worden gepest. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →