OG3NE door het dolle: zieke moeder toch in Kiev

Print
OG3NE door het dolle: zieke moeder toch in Kiev

OG3NE plaatste deze foto op hun Facebook-pagina waarop te zien is dat moeder Isolde toch naar Kiev is gereisd om haar dochters Lisa, Amy en Shelley aan te moedigen. Vader Rick was al in de Oekraïense hoofdstad voor het Songfestival. OG3NE plaatste deze fo Afbeelding: OG3NE / Facebook

De dag van de finale van het Eurovisiesongfestival in het Oekraïense Kiev is aangebroken. En aan de vooravond kregen de drie zussen van O3GNE de verrassing van hun leven: hun ongeneeslijk zieke moeder arriveerde vrijdagavond in Kiev om hen persoonlijk aan te moedigen.

Zaterdagavond staat OG3NE namens Nederland in de finale van het liedjesfestijn. De zusjes zijn, net als in de tweede halve finale, als zesde aan de beurt met hun liedje Lights and Shadows. Het nummer is een eerbetoon aan hun zieke moeder.

"We kregen de verrassing van ons leven!”, zo schrijft de groep vrijdagnacht op Facebook en Twitter bij een foto waarop de drie zangeressen te zien zijn met hun ouders Isolde en Rick Vol.? "Onze zieke mama is in Kiev! We kunnen niet geloven dat ze ons zaterdagavond gaat zien optreden, hier op het Eurovisie Songfestival! We're gonna stand in line!”

Vakjury
Donderdagavond wisten Lisa, Amy en Shelley met hun foutloze act na een spannende ontknoping de finale te bereiken. Nederland neemt het zaterdagavond op tegen 26 landen. Tijdens de eerste en de tweede halve finale gingen twintig landen door en de grote vijf, die het meest betalen waren net als gastland Oekraïne al verzekerd van een plek.

Bookmakers
De helft van de punten is vrijdagavond al bepaald tijdens de generale repetitie door de internationale vakjury's. De rest wordt zaterdagavond berekend aan de hand van de stemmen van de tv-kijkers. De kans dat Nederland met de winst naar huis gaat, is volgens de voorspellingen van de bookmakers niet zo groot. De strijd om de winst lijkt te gaan tussen Portugal en Italië.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →