Brand in restaurant Valkenburg: gasten naar andere hotels

Print

Afbeelding: Twitter/Mark Hellendoorn

In het Stadsrestaurant in het centrum van Valkenburg is zaterdagochtend een grote brand uitgebroken.

De vlammen sloegen via de ramen aan de voorgevel naar buiten. Er zijn geen gewonden gevallen. De brand ontstond op de begane grond.

Terrasverwarming
UIt een eerste inspectie blijkt dat de brand zeer waarschijnlijk is ontstaan door een defecte terrasverwarming die vlam heeft gevat. In het restaurant is sprake van veel rookschade. De hotelkamers zijn door de rook en de stank niet meer te gebruiken, met als gevolg dat de gasten bij andere hotels in Valkenburg moeten worden ondergebracht. De verwachting is dat het restaurant enige tijd gesloten zal blijven.

Groot materieel
De brandweer rukte met groot materieel uit en had het vuur omstreeks 11:00 uur onder controle. 

Voor de veiligheid is een deel van de straat afgezet. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

 

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen