Limburgs echtpaar blijft in spoor van Turbo Tom

Print
Limburgs echtpaar blijft in spoor van Turbo Tom

Afbeelding: Twitter

Het echtpaar Ruud en Maurice Blezer volgt de hele Giro d’Italia hun held Tom Dumoulin. In een groene camper en met hun twee honden Face en Tripper rijden ze het hele land door.

Ze zijn in Alberobello niet te missen tussen de Italiaanse tifosi: met hun hoedjes, ‘Turbo Tom’-shirts en vlag met hun grote held Tom Dumoulin erop springen Ruud en Maurice Blezer er bij de finish tussenuit. Dat deden ze ook op Sardinië, op de Etna, in Calabrië en dat zullen ze de komende weken ook doen in Toscane, de Alpen en de Dolomieten.

Face en Tripper
En altijd zijn hun twee sennenhonden Face en Tripper - verwijzingen naar Beatles-liedjes – erbij. Het echtpaar uit het Zuid-Limburgse dorpje Colmont reist drie weken in een kleine groene camper achter Dumoulin aan. Voor zover bekend zijn ze de enige Nederlandse wielerfans die de volledige Giro volgen.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Wat ook opvalt: de Tom op hun shirts draagt een gele trui uit de Tour de France. "Iemand van de Facebook-fanclub (Dumoulin heeft geen officiële fanclub en ziet dat ook niet zitten, red.) zou shirts met een roze trui maken, maar die waren helaas niet op tijd af. Dan maar zo”, legt Maurice uit.

Eerste homo's
De Blezers waren in 2001 de eerste homo’s in de gemeente Voerendaal die in het huwelijk traden. Ruud (57) en Maurice (49) leerden elkaar in 1992 kennen en moesten nog negen jaar wachten voordat ze mochten trouwen, totdat het homohuwelijk bij wet werd toegestaan. "Het klinkt voor veel mensen misschien vooral als een juridische wijziging, maar voor ons was het de erkenning dat we geen tweederangsburgers zijn”, zegt Ruud.

Totaalpakket
Ze zijn fan van provinciegenoot Dumoulin vanwege het ‘totaalpakket’. Ruud: "Alles klopt aan hem: hij heeft veel in zijn mars en hij is intelligent, ingetogen en sympathiek. Hij denkt na over wat hij zegt.” Vinden ze hem niet afstandelijk? "Hij houdt wel afstand, maar we waarderen dat juist, het geeft aan dat hij enorm gedreven is.”

De officieuze fanclub bedacht tijdens Luik-Bastenaken-Luik dat het leuk zou zijn om de Giro te gaan volgen. Een paar bleven tot en met de vijfde rit, op Sicilië, maar de Blezers gaan helemaal mee naar Milaan.

 

 

Lees het complete artikel in de krant van zaterdag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu