Speciale Mariaviering in Onze Lieve Vrouwe-basiliek in Maastricht

Print
Speciale Mariaviering in Onze Lieve Vrouwe-basiliek in Maastricht

De Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht. Afbeelding: ANP

Maastricht - Het is vandaag precies honderd jaar geleden dat Maria in Fatima voor het eerst zou zijn verschenen aan drie herderskinderen. Paus Franciscus viert dat heugelijke feit met een bezoek aan het Portugese bedevaartsoord.

De Nederlandse bisschoppen herdachten die voor katholieken belangrijke gebeurtenis zaterdagmiddag met een samenzijn in de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht, de oudste Mariakerk van Nederland. Zo werden er onder begeleiding van het Basilicakoor de Mariavespers gezongen.

Zes verschijningen
Op 13 mei 1917 zouden drie kinderen, tijdens het hoeden van schapen, de eerste van in totaal zes verschijningen van Maria hebben gezien. Lucia, Francisco en Jacinta waren toen 10, 9 en 7 jaar oud. Maria voorspelde dat er snel een einde zou komen aan de Eerste Wereldoorlog maar waarschuwde voor een Tweede Wereldoorlog.

De plaatselijke katholieke kerk twijfelde in eerste instantie aan het waarheidsgehalte van de verhalen die de kinderen vertelde. Het zou nog tot 1930  duren eer de katholieke kerk de verschijningen als authentiek bestempelde.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →