Peiling: betrek PvdA bij kabinetsformatie

Print
Peiling: betrek PvdA bij kabinetsformatie

Afbeelding: ANP

Als de formatiepoging tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks op niets uitdraait, is het een goed idee om de PvdA erbij te betrekken. Dat vindt twee derde van de aanhang van de PvdA en de VVD, blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. De CDA-achterban (32 procent) ziet minder graag dat de PvdA aanschuift aan de formatietafel.

In de twee maanden sinds de Tweede Kamerverkiezingen zijn er volgens De Hond nauwelijks verschuivingen geweest in de peilingen. ,,Het Nederlandse electoraat staat, net zoals de politiek blijkbaar zelf, volledig in de pauzestand.'' Hij verwacht dat daar pas verandering in komt wanneer er duidelijkheid komt over de kabinetsformatie.

Vooral de standpunten van VVD en GroenLinks liggen ver uit elkaar. ,,Eigenlijk is het zelfs ondenkbaar dat er een kabinet komt waar zowel VVD als GroenLinks in zit, vindt 56 procent van de CDA-kiezers en 52 procent van de VVD-aanhang.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →