Roda na donkere middag veroordeeld tot play-offs

Print
Roda na donkere middag veroordeeld tot play-offs

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Na een donkere middag in Arnhem is Roda JC veroordeeld tot de play-offs. De Kerkraadse ploeg verloor met 2-0 van Vitesse en zag Mitchel Paulissen in de slotfase met een rode kaart van het veld afdruipen.

Bovendien wonnen de beide concurrenten, NEC en Sparta. De ploeg van Yannis Anastasiou speelt donderdag bij Helmond Sport, zondag is de return.

Desastreus
De start van Roda JC in het Gelredome was desastreus. Al binnen drie minuten scoorde bekerheld Ricky van Wolfswinkel de openingstreffer na een kopbal van Lewis Baker op de paal: 1-0. De Kerkradenaren kregen zo direct het mes op de keel. Roda moest dus al snel de defensieve stellingen verlaten en zocht via vooral via Badibanga, verrassend in de basis, de tegenaanval. Na een fraaie actie van de Belgische vleugelspits kreeg de ploeg van Yannis Anastasiou een enorme kans, maar Ajagun kogelde op de paal.

Intussen had NEC in Heerenveen gescoord en zat Roda virtueel in de play-offs. Jupiler, Jupiler, zongen de Vitesse-fans sarrend naar de bijna duizend Roda-supporters. De Limburgers moesten de regie in Arnhem aan Vitesse laten en konden slechts hopen op een geslaagde counter.  

Risico's
Met spits Schahin voor verdediger Ananou nam Roda in de tweede helft meer risico’s. Paulissen kreeg direct na rust al een grote kans, maar zijn volley vloog over het doel. Toen Sparta ook in Deventer scoorde, moest Roda alles of niets gaan spelen. Over en weer kregen beide ploegen grote kansen, maar in de stand veranderde niets, terwijl de klok steeds sneller leek te gaan tikken. Toen Eagles de 1-1 scoorde, kregen de Roda-fans weer hoop. De excellerende doelman Benjamin van Leer hield zijn ploeg met een aantal geweldige reflexen in de wedstrijd, maar was kansloos toen Van Wolfswinkel tien minuten voor tijd de 2-0 scoorde. Toen Paulissen met een roekeloze charge zijn frustraties afreageerde en met rood van het veld moest, was het drama voor Roda compleet. Baker tekende in blessuretijd ook nog voor de 3-0.