Feyenoord na hattrick Kuyt landskampioen

Print
Feyenoord na hattrick Kuyt landskampioen

Afbeelding: ANP

Het moest de wedstrijd worden van het negentig minuten nagelbijten. De wedstrijd waar het Legioen de hartslag voortdurend in het rood zou hebben. Het duel van de spanning die om tot de laatste seconde om te snijden zou zijn. Maar het bleek in de Kuip voor Feyenoord allemaal behoorlijk mee te vallen (3-1).

En dat was voornamelijk aan één iemand te danken. De sluwe vos Dirk Kuyt die het duel opende met de voet vol op het gaspedaal, het pedaal dat Feyenoord een week eerder op Woudestein maar niet wist in te trappen. Bij de keel grijpen en niet meer loslaten, had Giovanni van Bronckhorst zijn ploeg in de laatste minuten voor de wedstrijd nog maar eens ingepeperd.

Openingstreffer
En daar wenste de trainer zelf ook in mee te doen. De uitbal in de allereerste minuut duwde Van Bronckhorst zo razendsnel in de handen van verdediger Bart Nieuwkoop dat Heracles de defensieve organisatie nog lang niet op orde had. Al had dat nog geen enkel probleem geweest als Mike Te Wierik gewoon op de been was gebleven. De lang verdediger schrok echter van de jagende Kuyt en gleed weg. Kuyt schoot vervolgens binnen 38 seconden na het eerste fluitsignaal van Higler de openingstreffer op het scorebord.

Toen de aanvoerder na een kwartier ook op fraaie wijze een voorzet van Eljero Elia binnen wist te koppen, was het duidelijk. De 2-0 was voldoende, de aanhang van Feyenoord kon genieten, rustig achterover leunend in een zonnige Kuip. De buit was binnen na achttien jaar wachten op die zo felbegeerde hoofdprijs.

Doelpuntenfestijn
Er was nog hoop op een waar doelpuntenfestijn, maar Heracles had geen trek in een afstraffing. De Almeloërs verkozen een strakke organisatie boven een alles of niets offensief dat de ploeg naar de play-offs had moeten helpen.

En dus ging het van ‘sta op voor de kampioen’ tot ‘Messi, Messi, Dirk komt eraan’. De Kuip genoot met volle teugen van de ploeg die na het eerste, verprutste matchpoint op Woudestein dit keer wel de unieke kans op clubhistorie op waarde schatte.