Limburgse Laurence kan nu wel lachen: 'Ongelofelijk man, wat een feest'

Print
Limburgse Laurence kan nu wel lachen: 'Ongelofelijk man, wat een feest'

Laurence troost zijn maatje Pim na de nederlaag tegen Excelsior. Afbeelding: ANP

Laurence en Pim waren vorige week nog in tranen nadat Feyenoord tegen Excelsior met 3-0 onderuit ging. Zondag konden de twee wel lachen nadat Feyenoord na bijna twintig jaar eindelijk weer kampioen van Nederland werd.

Al zeven jaar lang reist Laurence vanuit Limburg iedere twee weken naar Rotterdam. 

Kameraden
Vorige week leverde dat de foto van het weekend op toen de twee al huilend op de tribune werden gespot. "Na de wedstrijd komen er emoties los. Op zulke momenten moet je elkaar steunen. In goede en slechte tijden zijn we kameraden", zei Laurence daar toen over. 

Een week later is er van tranen geen sprake meer. "Dit is het ultieme geluk. Hier kan niets tegenop. Het voelt nog onwennig, maar het is echt zo. Wij zijn dé kampioen!", vertelt de dolgelukkige Laurence uit Landgraaf tegen RTL Nieuws. 

Onbeschrijfelijk
"Nog nooit zo'n gekte meegemaakt! Dit is onbeschrijflijk! Iedereen drinkt, zingt en danst met elkaar", gaat hij verder, 

Volgens de Limburger is het feest nog groter na de deceptie van een week geleden. "Na vorige week hadden wij het even zwaar, maar des te mooier om kampioen te worden in het mooiste stadion van Nederland."

Dirk Kuijt
Grote man aan Feyenoord-zijde was Dirk Kuijt. Met drie doelpunten schoot hij Feyenoord naar het zo gewilde kampioenschap. De heldenstatus had hij bij veel supporters al en dat is bij Laurence niet anders. "Dirk is en blijft onze held!"