Problemen bij parkeergarages Q-Park bijna verholpen

Print
Problemen bij parkeergarages Q-Park bijna verholpen

Afbeelding: ANP/Jeroen Jumelet

Maastricht - De problemen bij de garages van het Maastrichtse bedrijf Q-Park, die ontstonden na de grote internationale ransomware-aanval. zijn bijna opgelost.

Bij vijf van de in totaal 262 garages zijn nog storingen bij de geldautomaten, maar de verwachting is dat die in de loop van de nacht verholpen zijn.

Onder controle
"Het gaat nog om garages in Groningen, Veenendaal, Ede, Arnhem en Rotterdam. De monteurs kunnen alleen niet terecht in Rotterdam vanwege de viering van het kampioenschap van Feyenoord. Maar verder gaan we ervan uit dat we alles onder controle hebben", zei directeur Mark van Haasteren zondagavond.

Lees ook: Maastrichtse bedrijf Q-park besmet met wereldwijd virus

Volgens de directeur van Q-Park kan het zijn dat bij sommige garages de toegangspoorten open zullen staan, om eerst nog te testen of alles goed werkt.

Hele wereld
De aanval, die vrijdag begon, heeft bedrijven en organisaties in veel landen in de wereld geraakt. Criminelen proberen sinds vrijdag computers over de hele wereld binnen te dringen via WannaCrypt, ook WannaCry genoemd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →