Kapotte leiding veroorzaakt forse waterschade in stadskantoor

Print
Kapotte leiding veroorzaakt forse waterschade in stadskantoor

Het stadskantoor op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Maastricht - Een lekkage in een van de waterleidingen op een bovenverdieping van het Mosae Forum heeft omvangrijke schade veroorzaakt in het gemeentelijk stadskantoor van Maastricht.

Meerdere vergaderzalen, werkruimten, delen van het restaurant, plafonds en het aanwezige meubilair hebben forse waterschade opgelopen. De bewuste vertrekken in Mosae Forum blijven tot nader order gesloten. Gevolg is onder meer dat een voor morgenavond gepland raadsdebat over nieuwe regels voor het gemeentelijk cameratoezicht moet worden verplaatst naar een andere vergaderzaal. 

Herstelkosten
Enkele op de getroffen etages werkzame ambtenaren ramen de schade en herstelkosten op ‘ettelijke tonnen’. Maar volgens gemeentewoordvoerder Peter Debets vallen daarover nu nog geen harde uitspraken te doen. "Het is nog te vroeg voor harde cijfers, we zijn nog bezig met een inventarisatie van de omvang van de schade. Feit is dat het lek inmiddels is gedicht, waarna een gespecialiseerd bedrijf het overtollige water heeft weggepompt", zegt Debets. Hij benadrukt dat de schade wordt gedekt door de betrokken verzekeringsmaatschappij. 

Flinke klus
Hoe lang de herstelwerkzaamheden in de beschadigde vergaderzalen en werkruimten van Mosae Forum in beslag nemen, is nog onduidelijk. Debets spreekt van een flinke klus. "Vloeren en plafonds moeten drogen, meubilair moet worden hersteld of nieuw aangeschaft, noem maar op. Daar gaat nog wel even tijd in zitten."