Roda en MVV maken zich op voor spannende nacompetitie

MVV'er Joeri Schroijen (links) en Roda-speler Abdul Ajagun.© De Limburger

Nu het stof van de razend spannende laatste speeldag in de eredivisie is neergedaald, is het tijd om vooruit te kijken: wat staat de Limburgse ploegen te wachten in de nacompetitie?

De Redactie

Roda heeft geen tijd om de nederlaag tegen Vitesse in Arnhem (3-0) van afgelopen zondag te verwerken, want aankomende donderdag staat alweer een belangrijke wedstrijd op het programma.

Helmond SportDe mannen van Yannis Anastasiou moeten op bezoek bij Helmond Sport vol aan de bak om een langer verblijf in de eredivisie veilig te stellen. Om 18:30 uur is het Helmond-Roda, zondagmiddag (12:30 uur) staat de return in Kerkrade op het programma. Waar Roda onder hoogspanning aan het tweeluik zal beginnen, kan de thuisploeg vrijuit spelen; de nummer 12 van de eerste divisie heeft niets te verliezen.

CambuurOok voor MVV staat er donderdag veel op het spel. Een uur en een kwartier nadat in Helmond is afgetrapt, rolt ook in de Geusselt de bal. MVV ontvangt in eigen huis Cambuur, een sterke tegenstander. De Friezen draaiden de laatste weken van de competitie uitstekend en rekenden afgelopen februari nog met 4-0 af met de Sterrendragers. Zondag (14:30 uur) wacht MVV na een lange busreis de return in Leeuwarden.

Roda-MVV?Hoewel de eerste ronde van de nacompetitie voor beide clubs bepaald geen eenvoudige opgave lijkt, zullen veel fans al met het hoofd bij de finales van de play-offs zitten. Mochten Roda en MVV namelijk doorstoten naar de laatste ronde, dan maken de aartsrivalen onderling uit wie er volgend seizoen in de eredivisie speelt. Die beslissingswedstrijden worden gespeeld op donderdag 25 en zondag 28 mei.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal