Park & Ride uitgebreid vanwege verleggen Noorderbrug

© Diana Scheilen

De Park & Ride-parkeerplaats bij station Maastricht Noord is een succes. Perfect met trein en bus verbonden met het centrum van de stad voor een habbekrats.

John Hoofs

Het verleggen van de Noorderbrug in augustus werpt zijn schaduw vooruit. De Maasoverspanning is dan twee weken niet te gebruiken en dat heeft gevolgen voor het woon-werkverkeer, ook al is het in de vakantieperiode.

BuspendelHet is reden voor het stadsbestuur om de Park & Ride-parkeerplaats bij station Maastricht Noord in de Beatrixhaven tijdelijk uit te breiden met 210 plekken. Ze komen direct naast (ten noorden van) de huidige Park & Ride-parkeerplaats voor 350 auto’s die met een goedkope buspendel vier keer per uur met het centrum van de stad is verbonden.

Er stopt ook twee keer per uur een trein van Arriva bij station Maastricht Noord, straks vier keer als ook de stoptrein Maastricht- Roermond (ook Arriva) er halt gaat houden na de aangekondigde bouw van twee extra perrons om dat mogelijk te maken.

Niet beschikbaarDe uitbreiding van de Park & Rideparkeerplaats gebeurt in eerste aanleg provisoir, om de 210 extra plekken al te kunnen inzetten in de periode 7-21 augustus, het tijdvak waarin de Noorderbrug niet beschikbaar is. De definitieve aanleg van de extra parkeerruimte bij de nieuwe A2-afrit naar de Beatrixhaven moet medio 2018 klaar zijn.

De inpassing kan naadloos aansluiten bij de bestaande 350 plekken, omdat de spoorwegovergang Limmelderweg definitief is afgesloten en de weg die er loopt geen functie meer heeft.

CampagneOp korte termijn presenteert Maastricht Bereikbaar een pakket aan maatregelen om de stad bereikbaar te houden in de periode dat de Noorderbrug twee weken is afgesloten. Een brede campagne moet inwoners en forenzen informeren over alternatieve routes en bijvoorbeeld het gebruik van openbaar vervoer of de fiets.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee