'Geld voor nieuwe gordijnen verdwenen in dieseltank'

© iStock

Marco Theunissen uit Echt beloofde zijn vrouw nieuwe gordijnen. Die komen er voorlopig echter niet. Want Marco heeft geen geld. Zijn werkgever, EVT in Neeritter, weigert salaris te betalen voor de drie weken die Theunissen heeft gewerkt als chauffeur.

Jos Bouten

En hij weigert de 800 euro te voldoen die Marco heeft voorgeschoten bij een tankstation in Veldhoven omdat hij anders onderweg stil zou komen te staan. Theunissen zette de kwestie op Facebook om anderen te waarschuwen. Er kwamen vele meldingen van ondernemers die zeggen te zijn gedupeerd door EVT.

AanmaningenPeter van Nieuwenhoven in Nederweert bijvoorbeeld, zegt desgevraagd nog 1200 euro tegoed te hebben, niet-betaalde huur voor stallingsplaatsen voor vrachtwagens. Aanmaningen hielpen niet, Van Nieuwenhoven heeft die 1200 euro maar afgeschreven.

Dat is Roel van Horne van het tankstation in Budel niet van plan. Die claimt 10.000 euro. Van Horne heeft een advocaat op de zaak gezet om eigenaar Erik van de Vondervoort tot betalen te dwingen. Volgens Van Horne is inmiddels beslag gelegd op een bankrekening van Van de Vondervoort. "Desnoods laat ik hem failliet verklaren, ik wil hem hoe dan ook stoppen.”

Niet betaaldIn Venlo heeft Bart Derkx van Logistic Force Venlo enkele jaren geleden al kennisgemaakt met de ondernemer. Derkx kreeg de rekening van 6000 euro voor het uitzenden van chauffeurs niet betaald. De Venlonaar liet beslag leggen op de rekening van de opdrachtgever van Van de Vondervoort.

"Ik wist waar hij zijn vrachtwagen had gestald, toen had hij een groot probleem”, zegt Derkx. Hij liet de vrachtwagen blokkeren en wist zo alsnog de centen te krijgen. Derkx was verbaasd over de handelwijze Van de Vondervoort. "Hij heeft nog voor mij gereden, het was een hele fijne chauffeur, dit had ik helemaal niet van Erik verwacht. Ik weet niet waar het mis is gegaan.”

DwangsomMarco Theunissen heeft inmiddels een rechterlijk vonnis waarin hij gelijk krijgt. Maar daarmee heeft hij zijn centen nog niet terug. Ook een dwangsom van 100 euro voor iedere dag dat niet wordt betaald, heeft tot nu toe niet geholpen. Er is volgens Theunissen intussen wel contact geweest over betaling in termijnen, maar daar is niets uitgekomen.

Daarom vraagt Theunissen het faillissement aan, zegt hij. De vraag is of er nog wat te halen valt, beseft Theunissen ook. Hij kan zich wel voor de kop slaan dat hij 800 euro heeft voorgeschoten. "Dat verwijt mezelf erg, maar dat is achteraf praten, ik kan het niet terugdraaien.” Van de Vondervoort wilde ondanks herhaaldelijk aandringen van deze krant niet reageren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee