Man die Belgische fietssters doodreed komt uit Hoensbroek

© HLN/Peter van der Veken

De 65-jarige automobilist die maandag in het Vlaamse Kasterlee een groep fietsers schepte, komt uit Hoensbroek. Bij het tragische ongeval kwamen twee bejaarde vrouwen van 65 en 76 jaar om het leven. De Limburgse bestuurder zat in de auto met zijn 87-jarige vader uit Landgraaf, die lichtgewond raakte.

Redactie

Dat bevestigt het parket in Turnhout. Aanvankelijk werd gemeld dat de automobilist afkomstig was uit Bergeijk.

Niet onder invloedVolgens het parket is de bestuurder voorlopig geen verdachte. "Pas als het onderzoek door de verkeersdeskundige is afgerond, kunnen we zeggen of hem een fout verweten kan worden", verklaart een woordvoerster. Volgens de eerste resultaten van het politieonderzoek reed de Hoensbroekenaar niet onder invloed van drank of drugs.Lees ook: Nederlandse auto schept fietsers in België 2 doden

De politie heeft naar eigen zeggen geen aanwijzingen dat er opzet in het spel was. Vermoedelijk is de automobilist uitgeweken voor een vrachtwagen die remde om de groep fietssters over te kunnen laten steken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee