Dit zijn de rijkste Limburgers van onder de 40

© iStock

Wie zijn de rijkste Nederlanders van onder de veertig? Het is een vraag die Quote zich jaarlijks stelt met de Quote 100 Junior. Dit zijn de Limburgers in die lijst.

Redactie

Een lijst die waar het Limburg betreft jarenlang aangevoerd werd door Harald Swinkels. De Panningenaar die de Nederlandse Energie Maatschappij mede oprichtte is echter sinds twee jaar uit de lijst verdwenen. Niet omdat het hem zo slecht gaat, maar simpelweg omdat hij inmiddels de veertig is gepasseerd. De Limburgse lijstaanvoerder is daardoor net als vorig jaar:

Stijn Koster:Dit keer wel met nog eens drie miljoen extra ten opzicht van vorig jaar. Landelijk vinden we hem met een vermogen van 25 miljoen terug op plek 16, net boven supermodel Doutzen Kroes. Daarmee stijgt hij overigens niet. Vorig jaar stond Koster met 22 miljoen nog dertiende. Koster verdient dat geld omdat hij een van de grootste gamedataverwerkers ter wereld is. Hij zit volgens Quote inmiddels op 22 locaties in zes verschillende continenten.

Niels van Huet:Toch een beetje bezig aan een vrije val deze ondernemer die een paar jaar geleden dankzij de verkoop van de site Spele.nl zijn vermorgen nog met drie miljoen zag stijgen. Dit jaar is er echter een klein verlies waardoor Niels van Huet weer wat daalt op de lijst. We vinden hem op plek 26 terug, daar waar Van Huet in 2015 nog maar 18 jonge miljonairs voor zich hoefden te dulden.

Venray:Met 15 miljoen per persoon doen Wouter Bakker en Gerjan den Hartog het duidelijk beter dan vorig jaar. Hun onlinehandel in huis-tuin-en-keukengerei loopt goed, want beide heren zien hun vermogen met 5 miljoen stijgen. Bakker en Den Hartog zijn overigens geen Limburgers, maar staan hier toch genoemd omdat het hoofdkantoor van hun bedrijf VidaXL in Venray staat. Althans voorlopig, eerder dit jaar kondigde het webwarenhuis al aan activiteiten naar Venlo te verplaatsen. Het bedrijf gaat daar naar eigen zeggen het grootse e-commerce distributiecentrum van Nederland bouwen.

BeroemdhedenZoals gebruikelijk dus weinig Limburgers in de lijst, maar toch laten Koster en Van Huet nog heel wat grote namen achter zich. Zo moet Doutzen Kroes dus haar meerdere erkennen in Koster. Sylvie Meis (16 miljoen), Afrojack (16 miljoen), Martin Garrix (14 miljoen), model Lara Stone (14 miljoen), Jan Smit (13 miljoen), Nick & Simon (ieder 7 miljoen) en de enige topsporter in de lijst Michael van Gerwen (7 miljoen) moeten zelfs allebei de Limburgers voorlaten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee