Eis: celstraf tegen 'laatste seksklant' in Valkenburgse zedenzaak

© iStock

Tegen de laatste seksklant in de Valkenburgse zedenzaak heeft het Openbaar Ministerie in eerste aanleg zes maanden cel geëist, waarvan drie voorwaardelijk.

Marco van Kampen

De verdachte, E. (25) uit Leuven, wordt beschuldigd van ontucht met een 16-jarig meisje in een Valkenburgs hotel. Dat gebeurde in oktober 2014.

ZedenzaakHij was niet de enige seksklant. In hoger beroep stonden 27 mannen die het meisje hadden bezocht terecht in de Valkenburgse zedenzaak. Daarvan werden er 23 veroordeeld. Loverboy Armin A. werd veroordeeld tot twee jaar cel vanwege het seksueel uitbuiten van het meisje.

Dat E. nog zo laat voor de rechtbank in Maastricht verscheen, had naar eigen zeggen te maken met het feit dat hij enkele brieven van justitie had gemist. Hij betuigde spijt voor de rechtbank.

SlachtofferDe raadsvrouwe van E. vindt een onvoorwaardelijke celstraf te zwaar. Volgens haar was hij zich er niet van bewust dat het slachtoffer minderjarig was. De uitspraak volgt over twee weken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee