Begeleid wonen in Miséricordeklooster in Maastricht

© .

Zevenendertig cliënten van Zorgbureau Talent nemen 1 december hun intrek in het voormalige Miséricordeklooster in de Maastrichtse binnenstad.

Ronald Colee

Het gaat om een begeleid wonen-project voor jongvolwassenen met een verstandelijke of psychische beperking die 24 uurszorg nodig hebben.

Luxe zorgappartementenEerder werd al bekend dat het pand dat uit een monumentaal en niet-monumentaal deel bestaat in het monumentale deel aan de Capucijnenstraat onderdak gaat bieden aan een wooncomplex met twintig luxe zorgappartementen voor hulpbehoevende ouderen.

JongerenDe 37 prefab appartementen die in het niet-monumentale deel aan het Misericordeplein worden ondergebracht, zijn 35m2 groot en beschikken elk over een douche, wc, keuken en bed. Voor Talent dat in Maastricht ook restaurant Talentino aan de Grote Gracht uitbaat wordt het het eerste begeleid wonen-project in Maastricht. Het begeleidt wel al jongeren op locaties in Margraten, Banholt, Valkenburg en Partij.

Lees voor meer informatie De Limburger van woensdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee