Heerlen koopt Brekopand niet

© iStock

De gemeente Heerlen koopt het voormalige pand van Breko aan de Akerstraat-Noord niet. Een woordvoerder van de ondernemers in de buurt had de gemeenteraad hier maandag in een noodoproep om verzocht.

Siebrand Vos

De buurt hoopte dat het zwaar onderkomen pand zou worden gesloopt, om plaats te maken voor groen, bankjes en parkeerplaatsen. Volgens wethouder Martin de Beer (VVD/D66) is er geen behoefte aan nieuwe parkeerplekken. De plekken die door herinrichting van de straat verdwijnen, worden onder meer gecompenseerd bij de Emmastate.VreesDaarbij is de eigenaar al met een koper in vergevorderde onderhandeling, zegt De Beer. In zijn noodoproep aan de gemeenteraad sprak ondernemer Roy Wanders de vrees uit dat het pand minimaal wordt opgeknapt en dat er garageboxen achter worden geplaatst. ’’Geen vooruitgang.’’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee