83-jarige Valerie eindigt per ongeluk in Schotland

© iStock

Het had een autoritje van tien kilometer moeten worden, maar het werden er ruim vierhonderd.

Redactie

De 83-jarige Engelse Valerie Johnson stapte tegen de middag in de auto in Peopleton voor een korte trip naar een afspraak in het ziekenhuis, maar kwam door een omleiding op de snelweg richting Schotland terecht.

Lege tankStug reed de bejaarde in haar rode Toyota Aygo door. De trip kwam sputterend ten einde toen 460 kilometer verderop in het Schotse Larkhall de tank leeg was. Het was inmiddels na middernacht.

Uren eerder had de bezorgde familie al de politie ingeschakeld omdat ze van het ziekenhuis te horen hadden gekregen dat oma Valerie nooit op haar afspraak verschenen was.

CameraAgenten spotten het rode autootje op camera’s langs de snelweg richting Schotland. Dochter Karen was eerst vol ongeloof. “Mam heeft een hekel aan autorijden en rijdt zelden veel verder dan een kilometer of vijf”, zegt ze tegen de Britse krant The Independent. Maar camerabeelden liegen niet en de Schotse politie kreeg een heads-up.

Karen kreeg na middernacht het verlossende telefoontje uit Schotland. Valerie was buiten een woning midden op de weg met een lege tank komen te staan. Twee barmhartige Samaritanen ontfermden zich over de bejaarde vrouw, die zich niet bewust was van de tijd of van de plek waar ze terecht was gekomen.

VliegtuigKaren nam het eerste vliegtuig naar Schotland, waar ze Valerie, die verder ongedeerd is gebleven, weer in de armen kon sluiten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee