Schoolgebouw TaalRijk in Hegelsom veilig verklaard

© iStock

Volgens gezondheidsdienst GGD en de provincie is de luchtkwaliteit in en om school Taalrijk in Hegelsom in orde. De leerlingen keren begin juni terug naar het schoolgebouw.

Daan de Hulster

GGD en provincie stellen dat de binnen- en buitenlucht van de accommodatie aan alle gezondheids- en milieutechnische normen voldoet.HoofdpijnEind maart werd het schoolgebouw aan de Pastoor Debijestraat in Hegelsom gesloten omdat meerdere leerlingen en personeelsleden klaagden over hoofdpijn, geïrriteerde luchtwegen en droge ogen. De circa 100 leerlingen van de school voor anderstaligen verhuisden daarop tijdelijk naar het Dendron College in Horst. Daar was ruimte vrij omdat examenklassen geen lessen meer volgen.

MaatregelenVolgens GGD en provincie is niet duidelijk hoe de gezondheidsklachten onder leerlingen en personeelsleden zijn ontstaan. Om de luchtkwaliteit in TaalRijk verder te verbeteren, neemt de gemeente Horst aan de Maas enkele maatregelen. Zo wordt de ventilatie per lokaal verbeterd en de cv-installatie aangepast.10.000 euroHier trekt de gemeente 10.000 euro voor uit. Schoolbestuur LVO verbetert zelf op eigen kosten de verlichting in het gebouw. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, naar verwachting voor 6 juni, kunnen de leerlingen weer terug naar TaalRijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee