Rotondegans Niels verhuist nog deze maand naar Zuid-Limburg

© DL

Gans Niels uit Maasbree verhuist binnen twee weken naar een natuurvijver in Zuid-Limburg. Waar precies, is nog niet bekend. Naar een plek in ieder geval waar hij anoniem en tussen soortgenoten kan verblijven, laat een woordvoerder van de provincie weten.

Pieternel Kellenaers

Het idee om de rotondegans in een kinderboerderij te huisvesten, is gesneuveld. De beheerders willen er vanwege alle commotie niet aan.

BekendheidEind april wordt de gans bij de rotonde aan de N275 ter hoogte van de Zandberg in Maasbree landelijk bekend nadat een timmerman uit Beringe een huisje voor hem heeft gebouwd. De rotondegans krijgt twee Facebookpagina’s met honderden volgers en van zijn belevenissen op de provinciale weg wordt in een landelijk tv-programma verslag gedaan.

Het ‘ganstoerisme’ ontstaat: automobilisten stoppen voor de gans of maken al rijdend foto’s. Omwille van de verkeersveiligheid wil de provincie als eigenaar van de weg Niels laten adopteren. Maar de vangpoging begin mei mislukt en vanwege boze fans van Niels trekken de eigenaren van het opvangadres zich terug. Om diezelfde reden zijn de beheerders van twee kinderboerderijen in Limburg ook afgehaakt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee