Amerikanen winnen biedingsstrijd om Q-Park

© De Limburger

Het Maastrichtse bedrijf Q-Park komt in Amerikaanse handen. Investeringsmaatschappij KKR is als overwinnaar uit een biedingenstrijd rond het bedrijf gekomen, meldde persbureau Reuters dinsdag op gezag van bronnen die bekend zijn met de zaak.

ANP

KKR zou ongeveer 2 miljard euro hebben geboden om Q-Park in handen te krijgen.

Net genoegDat was naar verluidt net voldoende om de Australische investeerder Macquarie af te troeven, een van de overige vier deelnemers aan een tweede biedingsronde die eind april afliep. Eerder werd al gemeld dat ook enkele grote Chinese partijen interesse zouden hebben gehad.

Het Maastrichtse bedrijf Q-Park exploiteert enkele duizenden parkeergelegenheden in tien Europese landen. Daarmee werd vorig jaar een winst van ruim 85 miljoen euro behaald, op een omzet van 825 miljoen euro. Het bedrijf is nu nog in handen van veelal Nederlandse institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee